Du kan hjälpa ditt barn att bryta en dålig vana

Stop & Grow är en enkel och effektiv lösning om ditt barn suger på tummen eller biter på naglarna

Det är normalt och helt okej om det är så att ditt barn tröstar sig själv med att suga på tummen då och då, men om det utvecklas till en vana kan det faktiskt påverka utvecklingen av barnets munhåla, tändernas position samt käken.

Som tur är hjälper Stop & Grow ditt barn att bryta sin vana. Stop & Grow smakar väldigt bittert och förebygger därför lusten att vilja suga på tummen. Produkten är ofarlig, men den motbjudande smaken gör att frestelsen av att sätta tummen i munnen minskar – och problemet är ofta löst inom en vecka.

Var noga med att förklara för ditt barn varför du sätter Stop & Grow på tummen. I annat fall kan din önskan om att hjälpa uppfattas som ett orättvist straff.


Orsaker till varför man suger på tummen

De flesta barn har antagligen sugit på tummen när de låg i sin mammas mage och därför är det inte så konstigt att vissa fortsätter att göra så även som spädbarn och småbarn. När ett förskolebarn suger på tummen är det oftast för att uttrycka trötthet, osäkerhet eller ledsamhet – till exempel i situationer när de försöker anpassa sig till nya miljöer eller människor.

 
Långsiktiga effekter av att suga på tummen

De flesta barn kan suga på tummen utan att det påverkar deras tänder. Det är den överdrivna aktiviteten av att suga på tummen som ökar riskerna med att skada tandraden och käken – vilket kan kräva tandställning senare i livet. Om ditt barn suger våldsamt och mycket är det en bra idé att ta hjälp för att försöka ändra beteendet så tidigt som möjligt.

 
Biter ditt barn på naglarna?

Det finns ingen anledning till att vara orolig om ditt barn tuggar lite nervöst på sina naglar då och då. Men om det förändras och blir till en vana bör du hjälpa ditt barn. Huden runt omkring naglarna kan bli inflammerat, vilket också kan leda till svampinfektion i munnen, och om fingrarna blir bitna på allt för mycket kan de skadas. Även här kan Stop & Grow lätt och snabbt hjälpa till. Den bittra smaken kan hindra strävan att stoppa både finger och nagel i munnen och vanan bryts därför på kort tid.

Stop & Grow rekommenderas till barn från 3 år. Om du har några frågor om Stop & Grow är du alltid välkommen att höra av dig till info.se@conaxesstrade.com.

Skönhetstips
Stop & Grow
Frägor